2021: Huurteam Gouda van start. Gemeente Gouda zet in op betaalbaarheid, beschikbaarheid en toegankelijkheid van de woningmarkt voor iedereen.

Huurteam Gouda

Vanaf 2021 werkt Huurteam Gouda in opdracht van de Gemeente Gouda om misstanden op de particuliere huurmarkt aan te pakken. 

De druk op de woningmarkt is ook merkbaar in Gouda. De gemeente Gouda zet daarom in op betaalbaarheid, beschikbaarheid en toegankelijkheid van de woningmarkt voor iedereen. De gemeente Gouda zet het huurteam in om huurders op de particuliere huurmarkt te informeren, adviseren en te ondersteunen bij vragen of klachten over de huurprijs, servicekosten, onderhoud van de woning, en de huurovereenkomst.

Het huurteam controleert of de huurprijs van zelfstandige en onzelfstandige woonruimte in de particuliere sector overeenkomen met de geboden (onderhouds) kwaliteit van de woonruimte. Dit vindt plaats binnen de wettelijke grenzen van de huurprijswet. Op basis van een puntentelling conform het Woningwaarderingssysteem wordt voor de woning de maximale huurprijs berekend. 

Wanneer de gevraagde huurprijs hoger is dan de maximale huurprijs, een te hoge bijdrage voor servicekosten wordt betaald of als er sprake is van achterstallig onderhoud, dan start het huurteam namens de huurder een procedure bij de huurcommissie. Ook kijkt het huurteam of het huurcontract in orde is. Het huurteam vervult een belangrijke functie in de stad omdat veel huurders niet op de hoogte zijn van hun rechten of de weg niet weten om hun rechten te beschermen.

Medewerkers van het huurteam begeleiden huurders in de gehele procedure vanaf de woningopname tot aan de uitspraak van de huurcommissie. Binnen het huurteam staat kwaliteit voorop en wordt alles in het werk gesteld om de procedures tot een succesvol einde te brengen.

Tijdpad

Het huurteam van Urbannerdam start in 2021 met de werkzaamheden in Gouda. De opdracht loopt voor 2 jaren en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Gouda. 

Er zijn geen kosten verbonden aan de diensten van het huurteam. De diensten van Huurteam Gouda zijn gratis en vrijblijvend.
Huurteam Gouda is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 16.00 uur.

Opdrachtgever: Gemeente Gouda

Projectstatus:  In uitvoering

Rol Urbannerdam 

De medewerkers zijn werkzaam bij het werkveld Huurteam van Urbannerdam en hebben ook jarenlange ervaring met het uitvoeren van huurteamwerkzaamheden in onder andere Utrecht, Rotterdam en Schiedam. Het huurteam staat elke werkdag klaar om per telefoon, mail of sociale media de vragen van huurders te beantwoorden.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring