Huurteam Schiedam

Ook in 2020 is Huurteam Schiedam actief. Huurteam Schiedam is beschikbaar voor particuliere huurders uit heel Schiedam. Het huurteam biedt ondersteuning bij te hoge huurprijzen, achterstallig onderhoud, onjuist afgerekende servicekosten, en ongeldige bepalingen in het huurcontract.

Gratis woningopname

De gemeente Schiedam biedt huurders op de particuliere huurwoningenmarkt de mogelijkheid hun woonsituatie te laten controleren op misstanden. Via een woningopname kan het huurteam bepalen of er sprake is van een te hoge huurprijs, of achterstallig onderhoud. Op verzoek van de huurder kan het huurteam de verhuurder aangeven hoe de misstanden rechtgezet kunnen worden. Als dat niet tot een oplossing leidt, kan Huurteam Schiedam namens de huurder een procedure bij de Huurcommissie starten.

Zowel de woningopname als de eventuele vervolgprocedure zijn voor de huurder gratis. Huurteam Schiedam is een onafhankelijke organisatie, maar werkt in opdracht van de gemeente Schiedam.
Het huurteam werkt voor heel Schiedam. De diensten zijn gratis en vrijblijvend.

Resultaten Huurteam

Deze opdracht is een vervolg op de activiteiten van Huurteam Schiedam in 2018 en 2019. In die periode heeft Huurteam Schiedam 175 woningopnames uitgevoerd. Bij 157 van de 175 bezoeken zijn misstanden geconstateerd. Van deze 157 huurders hebben 125 huurders stappen ondernomen om de misstanden aan te pakken. Dat heeft geleid tot een besparing van € 125.798 aan onterecht betaalde kosten. De huurders hebben dit bedrag teruggekregen of verrekend met de juiste huurprijs.

Ondanks deze resultaten kunnen verhuurders zodra er een nieuwe huurder is gekomen opnieuw te hoge huurprijzen vragen. Zo blijven de misstanden bestaan.Vaak weten huurders niet welke rechten zij hebben. Procedures om die rechten te beschermen zijn niet voor iedereen eenvoudig te doorlopen. Huurteam Schiedam heeft deze kennis en ervaring.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring