Huurteam Vlaardingen

Eind 2019 is de gemeente Vlaardingen gestart met de pilot Huurteam Vlaardingen. Huurteam Vlaardingen is beschikbaar voor particuliere huurders uit Vlaardingen.

Het huurteam biedt ondersteuning bij te hoge huurprijzen, achterstallig onderhoud, onjuist afgerekende servicekosten, en ongeldige bepalingen in het huurcontract.

De gemeente Vlaardingen biedt huurders op de particuliere huurwoningenmarkt de mogelijkheid hun woonsituatie te laten controleren op misstanden. Via een woningopname kan het huurteam bepalen of er sprake is van een te hoge huurprijs, of achterstallig onderhoud. Op verzoek van de huurder kan het huurteam de verhuurder aangeven hoe de misstanden rechtgezet kunnen worden. Als dat niet tot een oplossing leidt, kan Huurteam Vlaardingen namens de huurder een procedure bij de huurcommissie starten.

Er is in deze pilot een beperkt aantal woningopnames en vervolgtrajecten beschikbaar. Zowel de woningopname als de eventuele vervolgprocedure zijn voor de huurder gratis. Huurteam Vlaardingen is een onafhankelijke organisatie, maar werkt in opdracht van de gemeente Vlaardingen.

Rol Urbannerdam 

Vaak weten huurders niet welke rechten zij hebben. Procedures om die rechten te beschermen zijn niet voor iedereen eenvoudig te doorlopen. Huurteam Vlaardingen heeft deze kennis en ervaring.

Het huurteam werkt voor heel Vlaardingen. De diensten zijn gratis. Huurteam Vlaardingen is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur via nummer 010 – 214 27 99. 

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring