Nieuws

In 2021 betaalden Utrechtse Huurders gemiddeld 172,50 euro per maand te veel

03-01-2022
Een nieuw jaar is aangebroken: 2022! Een jaar van volop genieten van kleine dingen, nieuwe initiatieven en hopelijk wat zachter zijn voor elkaar. Privé en op de huizenmarkt. Voor particuliere huurders is het geen gemakkelijk jaar geweest. Gelukkig hebben wij met Huurteam een hoop mensen kunnen helpen.

Een hoop geld voor een huis vol schimmel

28-12-2021
"Te weinig woningen, krapte op de markt en verhuurders die daar gebruik van maken." Zo vat Huurteam-collega Tonci de situatie op de particuliere huurmarkt samen.

Meer aandacht voor bewoners en hun woonplezier

16-12-2021
Het Wijkkompas is ontwikkeld omdat de Rijksoverheid besloten heeft dat alle huishoudens op termijn overstappen op een duurzaam energiesysteem. Ze geven handvatten voor een succesvolle wijkaanpak. Onze manier van aanpak werd gezien en werd gebruikt als voorbeeld uit de praktijk. Over woon- en wijkwensen verkennen en communicatie.

Het jaar van het Huurteam Rotterdam in cijfers

14-12- 2021
De gemeente Rotterdam publiceerde de resultaten die het Huurteam Rotterdam dit jaar heeft behaald. Het Huurteam staat voor eerlijke huurprijzen, fatsoenlijke woonruimte en goed verhuurderschap. We kijken of jouw huurcontract klopt, of jouw huurprijs niet te hoog is, of het onderhoud geen gebreken toont, of bijvoorbeeld je niet te veel betaalt aan servicekosten.

Impact maken is zo moeilijk nog niet

18-11-2021
Twee jaar geleden adviseerden vier honoursstudenten de gemeente Leiden over de mogelijkheden voor een Leids Huurteam. Hun advies werd deze zomer werkelijkheid: sinds augustus kunnen huurders in Leiden met problemen bij ons terecht.

Extreem hoge huren, uitbuiting en intimiderende huisbazen

04-10-2021
Luidt het artikel door Marion Keete voor Rijnmond. Ze ging langs bij de Roemeense George (28 jaar), hij huurde een woning in Rotterdam-Carnisse. Hij werkt in een kaasfabriek om zijn gezin van vier te onderhouden met een maandsalaris van 1700 euro voor zes dagen per week.

Het Huurteam helpt Rotterdamse huurders

13-10-2021
Rotterdammers die vermoeden dat ze te veel huur betalen, kunnen het Huurteam Rotterdam inschakelen. Het Huurteam kijkt of de huur lager kan. Maar ook voor achterstallig onderhoud of hoge servicekosten kunnen huurders aankloppen bij het Huurteam.

Huurders hebben geregeld te maken met intimidatie of bedreiging

06-10-2021
Uit recent, indicatief onderzoek van de gemeente Utrecht en het Huurteam blijkt dat huurders geregeld te maken hebben met een verhuurder die hen intimideert of bedreigt.

Urbannerdam helpt bij een eerlijke huurprijs en het verduurzamen van woningen

Urbannerdam is hét adviesbureau als het gaat om het verbeteren van woonomstandigheden. Het huurteam van Urbannerdam helpt huurders bij een eerlijke huurprijs en een veilige woning. En onze adviseurs begeleiden bewoners en VvE’s in keuzes om hun woning te verduurzamen. Zo kan iedereen prettig en eerlijk wonen in Nederland.

CPO projecten verder onder Steenvlinder

Vanaf juli 2021 zet Urbannerdam de begeleiding van collectieve zelfbouw (CPO projecten) voort onder de naam Steenvlinder. Met deze sterke zelfbouwpartij verenigen wij zo onze krachten om meer plek te maken voor zelfbouw op de woningmarkt en daarmee nóg meer mensen te kunnen begeleiden in hun woonbehoefte in zelfbouw.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring