Nieuws

Het Huurteam helpt Rotterdamse huurders

13-10-2021
Rotterdammers die vermoeden dat ze te veel huur betalen, kunnen het Huurteam Rotterdam inschakelen. Het Huurteam kijkt of de huur lager kan. Maar ook voor achterstallig onderhoud of hoge servicekosten kunnen huurders aankloppen bij het Huurteam.

Huurders hebben geregeld te maken met intimidatie of bedreiging

06-10-2021
Uit recent, indicatief onderzoek van de gemeente Utrecht en het Huurteam blijkt dat huurders geregeld te maken hebben met een verhuurder die hen intimideert of bedreigt.

Cristina voegde twee woningen samen in Charlois

23 september 2021
Het is niet makkelijk om een ruime woning te vinden voor een redelijke prijs. En al helemaal niet in Rotterdam Zuid, waar de meeste huizen aan de kleine kant zijn. Cristina Ampatzidou is architect en woont sinds 13 jaar in Rotterdam.

Dankzij subsidie gaat Emma haar huis vergroten

23 september 2021
Emma Hofstra heeft net te horen gekregen dat er subsidiegeld voor de vergroting van haar huis is gereserveerd. Samen met de samenvoegcoach keek ze naar haar opties voor samenvoegen of vergroten én deed ze de aanvraag voor de subsidie. Nu liggen er aanvragen bij drie aannemers. Als Emma daar een keuze uit heeft gemaakt, begint de verbouwing van haar woning.

Marco transformeert en vergroot woningen en maakt winkels tot woningen

23 september 2021
Marco is vastgoedontwikkelaar, hij transformeert met zijn team een complex met 20 woningen en 4 winkels aan de Strevelsweg 19-25 tot moderne appartementen. De units op straatniveau worden hiervoor vergroot.

Angelique verbouwt en vergroot haar woning met 20 vierkante meter

21 september 2021
Angelique woont met haar dochter van 18 aan de Van Swietenlaan. Haar huidige woning is 78 vierkante meter, maar na afloop van de verbouwingsplannen komen daar nog eens 20 vierkante meter bij.

Schimmige eisen en torenhoge huurprijzen, wat doe je er aan?

31 augustus 2021
Hoe kunnen misstanden in de particuliere huursector bestaan? En is er iets aan te doen? 'Mensen zijn al blij dat ze íéts huren': vier vragen over de misstanden in de vrije huursector"

Huurteam Leiden is van start

11 augustus 2021
Veilig wonen tegen een eerlijke huurprijs is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Misstanden in de huursector zijn nog steeds van alledag. Of het nu gaat om illegale kamerverhuur, slecht onderhouden woningen, te hoge huurprijzen of verhuurders die huurders dreigen uit te zetten als zij hier een punt van maken. Met het Huurteam doen we hier wat aan.

Urbannerdam is hét adviesbureau als het gaat om het verbeteren van woonomstandigheden van particulieren in bestaande bouw. Een eigen woning, een gehuurde woning of vanuit een VvE, onze adviseurs begeleiden bewoners in keuzes en trajecten om hun woning voor de lange termijn gereed te maken. Zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2021 Copyright | Privacyverklaring