Nieuws

Een hoop liefde en aandacht in het huis van Jan & Tiny

09-05-2022
Groos op je huis’? Dat zou je wel zeggen als je het stadspaleisje van Jan en Tiny Korevaar in de Ossenissebuurt in de Rotterdamse wijk Pendrecht ziet. We speken elkaar op de hoekbank in de royale achtertuin, waar Jan net een glimmend buitenfornuis in elkaar staat te schroeven. “Hij is veel groter dan ik dacht, joh”, lacht hij.

BNNVARA opent Protestcamping in Rotterdam: de huur is te duur!

17-05-2022
In het hele land stijgen de huren naar recordhoogtes. Huurders in Utrecht, waarvan de huurprijs getoetst werd in het eerste half jaar van 2021 door het Huurteam.

Huren in de vrije sector: het wilde westen

12-04-2022
Na een maandenlange zoektocht stuitte Nicolas eindelijk op een huurappartementje in Charlois, Rotterdam. Hij tekende zonder te aarzelen het huurcontract: 71 m2 voor 1275 euro per maand. Na een huurprijscheck van het Huurteam bleek dit 500 euro te veel. Het AD Rotterdams Dagblad ging bij hem langs.

In 2021 betaalden Utrechtse Huurders gemiddeld 172,50 euro per maand te veel

03-01-2022
Een nieuw jaar is aangebroken: 2022! Een jaar van volop genieten van kleine dingen, nieuwe initiatieven en hopelijk wat zachter zijn voor elkaar. Privé en op de huizenmarkt. Voor particuliere huurders is het geen gemakkelijk jaar geweest. Gelukkig hebben wij met Huurteam een hoop mensen kunnen helpen.

Een hoop geld voor een huis vol schimmel

28-12-2021
"Te weinig woningen, krapte op de markt en verhuurders die daar gebruik van maken." Zo vat Huurteam-collega Tonci de situatie op de particuliere huurmarkt samen.

Meer aandacht voor bewoners en hun woonplezier

16-12-2021
Het Wijkkompas is ontwikkeld omdat de Rijksoverheid besloten heeft dat alle huishoudens op termijn overstappen op een duurzaam energiesysteem. Ze geven handvatten voor een succesvolle wijkaanpak. Onze manier van aanpak werd gezien en werd gebruikt als voorbeeld uit de praktijk. Over woon- en wijkwensen verkennen en communicatie.

Het jaar van het Huurteam Rotterdam in cijfers

14-12- 2021
De gemeente Rotterdam publiceerde de resultaten die het Huurteam Rotterdam dit jaar heeft behaald. Het Huurteam staat voor eerlijke huurprijzen, fatsoenlijke woonruimte en goed verhuurderschap. We kijken of jouw huurcontract klopt, of jouw huurprijs niet te hoog is, of het onderhoud geen gebreken toont, of bijvoorbeeld je niet te veel betaalt aan servicekosten.

Impact maken is zo moeilijk nog niet

18-11-2021
Twee jaar geleden adviseerden vier honoursstudenten de gemeente Leiden over de mogelijkheden voor een Leids Huurteam. Hun advies werd deze zomer werkelijkheid: sinds augustus kunnen huurders in Leiden met problemen bij ons terecht.

Urbannerdam helpt bij een eerlijke huurprijs en het verduurzamen van woningen

Urbannerdam is hét adviesbureau als het gaat om het verbeteren van woonomstandigheden. Het huurteam van Urbannerdam helpt huurders bij een eerlijke huurprijs en een veilige woning. En onze adviseurs begeleiden bewoners en VvE’s in keuzes om hun woning te verduurzamen. Zo kan iedereen prettig en eerlijk wonen in Nederland.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring