Nieuws

Impact maken is zo moeilijk nog niet

18-11-2021
Twee jaar geleden adviseerden vier honoursstudenten de gemeente Leiden over de mogelijkheden voor een Leids Huurteam. Hun advies werd deze zomer werkelijkheid: sinds augustus kunnen huurders in Leiden met problemen bij ons terecht.

Extreem hoge huren, uitbuiting en intimiderende huisbazen

04-10-2021
Luidt het artikel door Marion Keete voor Rijnmond. Ze ging langs bij de Roemeense George (28 jaar), hij huurde een woning in Rotterdam-Carnisse. Hij werkt in een kaasfabriek om zijn gezin van vier te onderhouden met een maandsalaris van 1700 euro voor zes dagen per week.

Het Huurteam helpt Rotterdamse huurders

13-10-2021
Rotterdammers die vermoeden dat ze te veel huur betalen, kunnen het Huurteam Rotterdam inschakelen. Het Huurteam kijkt of de huur lager kan. Maar ook voor achterstallig onderhoud of hoge servicekosten kunnen huurders aankloppen bij het Huurteam.

Huurders hebben geregeld te maken met intimidatie of bedreiging

06-10-2021
Uit recent, indicatief onderzoek van de gemeente Utrecht en het Huurteam blijkt dat huurders geregeld te maken hebben met een verhuurder die hen intimideert of bedreigt.

Cristina voegde twee woningen samen in Charlois

23 september 2021
Het is niet makkelijk om een ruime woning te vinden voor een redelijke prijs. En al helemaal niet in Rotterdam Zuid, waar de meeste huizen aan de kleine kant zijn. Cristina Ampatzidou is architect en woont sinds 13 jaar in Rotterdam.

Dankzij subsidie gaat Emma haar huis vergroten

23 september 2021
Emma Hofstra heeft net te horen gekregen dat er subsidiegeld voor de vergroting van haar huis is gereserveerd. Samen met de samenvoegcoach keek ze naar haar opties voor samenvoegen of vergroten én deed ze de aanvraag voor de subsidie. Nu liggen er aanvragen bij drie aannemers. Als Emma daar een keuze uit heeft gemaakt, begint de verbouwing van haar woning.

Marco transformeert en vergroot woningen en maakt winkels tot woningen

23 september 2021
Marco is vastgoedontwikkelaar, hij transformeert met zijn team een complex met 20 woningen en 4 winkels aan de Strevelsweg 19-25 tot moderne appartementen. De units op straatniveau worden hiervoor vergroot.

Angelique verbouwt en vergroot haar woning met 20 vierkante meter

21 september 2021
Angelique woont met haar dochter van 18 aan de Van Swietenlaan. Haar huidige woning is 78 vierkante meter, maar na afloop van de verbouwingsplannen komen daar nog eens 20 vierkante meter bij.

Urbannerdam helpt bij een eerlijke huurprijs en het verduurzamen van woningen

Urbannerdam is hét adviesbureau als het gaat om het verbeteren van woonomstandigheden. Het huurteam van Urbannerdam helpt huurders bij een eerlijke huurprijs en een veilige woning. En onze adviseurs begeleiden bewoners en VvE’s in keuzes om hun woning te verduurzamen. Zo kan iedereen prettig en eerlijk wonen in Nederland.

CPO projecten verder onder Steenvlinder

Vanaf juli 2021 zet Urbannerdam de begeleiding van collectieve zelfbouw (CPO projecten) voort onder de naam Steenvlinder. Met deze sterke zelfbouwpartij verenigen wij zo onze krachten om meer plek te maken voor zelfbouw op de woningmarkt en daarmee nóg meer mensen te kunnen begeleiden in hun woonbehoefte in zelfbouw.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2021 Copyright | Privacyverklaring