Nieuws

Samen sterker

27 juli 2021
Wat doe je als met 48 woningen in VvE zit en je hebt besloten om de fundering te laten onderzoeken? Het onderzoeksbureau staat klaar, maar hoe organiseer je het proces? Je hebt de kennis helaas niet in huis, alle buren tegelijk benaderen en de communicatie gaande houden is een dagtaak naast je dagelijkse werk en activiteiten.

40 miljoen euro rijkssubsidie voor woningverbetering Rotterdam Zuid

Juli 2021
Uit een recent onderzoek van de Gemeente Rotterdam blijkt dat tienduizenden huizen in Rotterdam, met name in de focuswijken van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, verbeterd moeten worden om toekomstbestendig te zijn.

Steenvlinder en Urbannerdam versterken aanbod zelfbouw

Juli 2021
Per 1 juli 2021 zet Urbannerdam zijn diensten en begeleiding van collectieve zelfbouw door onder de naam Steenvlinder. Met deze overname versterken wij onze missie om nóg meer mensen te kunnen helpen in hun woonbehoefte in zelfbouw. Het label Urbannerdam blijft bestaan voor de diensten van het Huurteam en Woonteam. Deze teams blijven zich inzetten op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

Huurondersteuning Huurteam Utrecht

Mei 2021
Marieke woont in een appartement van 37m2 en betaald maandelijks €1100,- aan huur. Dit is natuurlijk te veel, maar hoe veel te veel eigenlijk? Dat laat ze checken door het Huurteam Utrecht.

‘Thuis’ hoort voor iedere huurder een veilige plek te zijn

Februari 2020
Op dit moment is er sprake van een woningcrisis. Door de huidige krapte op de woningmarkt staat ook de particuliere huurmarkt onder druk. Het hebben van een huurteam in je stad is in deze tijden dan ook zeker geen overbodige luxe.

Energiebesparing in de particuliere huursector Provincie Zuid-Holland

Februari 2020
Het huurteam komt in verschillende gemeenten bij 150 huurders thuis voor een energiescan gecombineerd met een huurprijscheck. Dat gebeurt in opdracht van de provincie Zuid-Holland.

Ons huurteam is veel in het nieuws!

April 2020
Het Huurteam van Urbannerdam is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws vanwege hun rol in de aanpak van huisjesmelker mevrouw Chang. Deze beruchte huisbaas hield zich al jaren niet aan de regels. De gemeente Utrecht heeft in nauwe samenwerking met Huurteam Utrecht ervoor gezorgd dat mevrouw Chang heeft besloten om haar panden te verkopen.

Op funderingswandeling door Rotterdam-Noord

Februari 2020
In Rotterdam-Noord zijn veel problemen met de fundering van woningen. Samen met de gemeente Rotterdam en 20 woningeigenaren deden wij een funderingswandeling door het Oude Noorden Noord. Urbannerdam begeleidt hierbij woningeigenaren om gezamenlijk en gesubsidieerd funderingsonderzoek te doen.

Urbannerdam is hét adviesbureau als het gaat om het verbeteren van woonomstandigheden van particulieren in bestaande bouw. Een eigen woning, een gehuurde woning of vanuit een VvE, onze adviseurs begeleiden bewoners in keuzes en trajecten om hun woning voor de lange termijn gereed te maken. Zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

Urbannerdam

Heemraadssingel 319
3023 BG Rotterdam


010 280 64 44
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2021 Copyright | Privacyverklaring