Rijk en gemeente investeren in particuliere woningvoorraad in NPRZ-gebied.

40 miljoen euro rijkssubsidie voor woningverbetering Rotterdam Zuid

22 juli 2021

Uit een recent onderzoek van de Gemeente Rotterdam blijkt dat tienduizenden huizen in Rotterdam, met name in de focuswijken van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, verbeterd moeten worden om toekomstbestendig te zijn.

Voor veel bewoners is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Het gaat bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij. Rotterdam krijgt daarom 40 miljoen van het Rijk voor woningverbetering in Rotterdam-Zuid en draagt zelf 17 miljoen euro bij.

Urbannerdam heeft van de Gemeente opdracht gekregen om de eigenaren van die woningen te helpen, adviseren en begeleiden. Het belangrijkste is dat de huidige bewoners beter worden van de investeringen en daar dragen wij graag een steentje aan bij.  ‘Het thuis van Rotterdammers verdient meer dan een dun laagje bakstenen en enkel glas. De plannen worden daarom samen met bewoners uitgewerkt. Binnenkort komt het college met een plan voor participatie en herhuisvesting.’ Aldus Bas Kurvers, wethouder Bouwen, Wonen en Energietransitie.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring