Beeld: Ruud Koppenol

Christina voegde twee woningen samen in Charlois

15 Februari 2021 - Trouw

Het is niet makkelijk om een ruime woning te vinden voor een redelijke prijs. En al helemaal niet in Rotterdam Zuid, waar de meeste huizen aan de kleine kant zijn. Cristina Ampatzidou is architect en woont sinds 13 jaar in Rotterdam.

Samen met haar vriend en dochter was ze lange tijd op zoek naar een grotere woning. 'We werken allebei als freelancer en hebben ruimte nodig om te kunnen wonen én werken. Maar het vinden van een betaalbaar, ruim huis was heel moeilijk. Het is een bizarre markt. We werden altijd overboden. Als freelancer is het lastig om het op te nemen tegen mensen met een stabieler en hoger inkomen.'

Subsidie
Om het makkelijker te maken voor bewoners van Zuid én om het aanbod in ruimere woningen te vergoten heeft gemeente Rotterdam subsidie beschikbaar gesteld voor het vergroten of samenvoegen van woningen. Voor het vergroten van een woning ontvang je subsidie van 20.000 euro. Voor het samenvoegen van twee woningen is de subsidie 35.000 euro.

Droomhuis
Dat laatste is wat Cristina en haar vriend hebben gedaan. Ze hebben twee huizen gekocht en samengevoegd tot één woning. Inmiddels zijn ze hard aan het klussen om hun droomhuis te creëren. Er is een aantal zaken dat je moet regelen als je woningen gaat samenvoegen. 'Toen we hoorden over de samenvoegcoach hebben we haar direct benaderd. De samenvoegcoach heeft ons uitgelegd hoe het hele proces werkt en op welke zaken we moesten letten. Ze is geweldig, ze legt alles uit en ze doet het gratis!'

Lees hier meer over het samenvoegen-vergroten-project.

In de media:

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring