Het Huurteam informeert huurders over hun rechten en plichten als huurder

Een hoop geld voor een huis vol schimmel

28 december 2021

"Te weinig woningen, krapte op de markt en verhuurders die daar gebruik van maken." Zo vat Huurteam-collega Tonci de situatie op de particuliere huurmarkt samen.

Hij is vanavond te zien bij Een Vandaag! Dit keer op NPO 2, net na het 6 uur journaal, in verband met schaatsen. Journalist Joyce Boverhuis volgde hem in de strijd tegen huisjesmelkers. Doordat er nauwelijks controle is en geen grens aan de huurprijs, is het verhuren van een woning in de vrije sector erg lucratief.

Neem Jitte, ze woont weliswaar in Amsterdam. Om de hoek van haar vrienden en favoriete cafés. Dat ze 1600 euro kale huur betaalt voor een huis vol schimmel, dat neemt ze dan maar voor lief. Want tja, in Amsterdam betaal je nou eenmaal de hoofdprijs.

Maar wat zijn je rechten eigenlijk als huurder? Hoe krijg je de verhuurder zo ver dat hij het nodige onderhoud aanpakt? Het Huurteam informeert huurders over hun rechten en plichten als huurder en ondersteunen hen wanneer zij te veel huur betalen of een verhuurder anderszins de regels niet naleeft.

 

Urbannerdam helpt bij een eerlijke huurprijs en het verduurzamen van woningen

Urbannerdam is hét adviesbureau als het gaat om het verbeteren van woonomstandigheden. Het huurteam van Urbannerdam helpt huurders bij een eerlijke huurprijs en een veilige woning. En onze adviseurs begeleiden bewoners en VvE’s in keuzes om hun woning te verduurzamen. Zo kan iedereen prettig en eerlijk wonen in Nederland.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring