“Met deze nieuwe aanpak brengt Huurteam Rotterdam verduurzaming en het aanpakken van misstanden op de particuliere huurwoningmarkt samen.”

~ Urbannerdam

  • Nieuws
  • Energiebesparing in de particuliere huursector Provincie Zuid-Holland

Energiebesparing in de particuliere huursector Provincie Zuid-Holland

Het huurteam komt in verschillende gemeenten bij 150 huurders thuis voor een energiescan gecombineerd met een huurprijscheck. Dat gebeurt in opdracht van de provincie Zuid-Holland. De aanpak is nieuw in Nederland. Het advies over besparingsmogelijkheden gaat samen met een berekening van de maximale huurprijs. Daarbij wordt direct gecontroleerd of de servicekosten juist worden afgerekend. Met deze nieuwe aanpak brengt Huurteam Rotterdam verduurzaming en het aanpakken van misstanden op de particuliere huurwoningmarkt samen. De huurder kan energie én geld besparen. Door de energiebesparing en de servicekosten onder de loep te nemen, komt de besparing ook daadwerkelijk bij de huurder terecht.

De huurder krijgt een bespaarpakket ter waarde van € 60, met uitleg hoe de bespaarproducten te gebruiken. Het pakket bestaat uit ledlampen, radiatorfolie, tochtstrips, douchecoach en waterbespaarder. Aan de hand van een checklist geeft Huurteam Rotterdam uitleg over verdere mogelijkheden om energie te besparen via gedrag, apparatuur, en bouwkundige ingrepen.
Naast het pakket en advies wordt de algemene staat van onderhoud van de woning beoordeeld. De maximale huurprijs wordt berekend en samen met de servicekosten en energierekening beoordeeld. Het huurteam brengt in kaart of er mogelijkheden zijn om de energie-index van de woning te verbeteren. De huurder krijgt hierover een compleet schriftelijk advies.
Wanneer het huurteam constateert dat er sprake is van een onwettig hoge huurprijs kan de huurder kiezen om te proberen de huurprijs te verlagen zodat deze in overeenstemming is met de huidige staat van de woning. De huurder kan ook de verhuurder verzoeken om een investering te doen in de verduurzaming van de woning zodat de woning in overeenstemming komt met de huurprijs.
De provincie krijgt via dit project meer zicht op wat er wel en niet gebeurt op het gebied van energiebesparing in de particuliere huursector. De actie heeft ook als doel meer inzicht te krijgen in eventuele belemmeringen die er bij verhuurders zijn om energiebesparende maatregelen te treffen.

Huur jij in Zuid-Holland bij een particuliere verhuurder?

Ben je geïnteresseerd in een energiescan en huurprijscheck om te kijken wat jij aan energie en/of kosten kunt besparen?

Stuur dan een mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring