Het Huurteam helpt Rotterdamse huurders

13 oktober 2021

Rotterdammers die vermoeden dat ze te veel huur betalen, kunnen het Huurteam Rotterdam inschakelen. Het Huurteam kijkt of de huur lager kan. Maar ook voor achterstallig onderhoud of hoge servicekosten kunnen huurders aankloppen bij het Huurteam.

 Eén van de Rotterdammers die recent de hulp van het Huurteam inriepen, is José Luis De Brito Ribeiro. Hij woont in een flatwoning in Carnisse. ‘Ik hoop dat de huurbaas wil repareren wat er nodig is en dat hij de huur wat lager kan zetten. Ik vind het toch een beetje duur voor de kwaliteit van dit huis’, vertelt hij, terwijl Tonci Culic, medewerker van het Huurteam, de oppervlakte van het huis meet.

Huurverlagingsprocedure

‘We meten de oppervlakte van de woonruimte op en kijken naar de faciliteiten in de woning, wat voor soort badkamer en keuken de woning heeft’, zegt Culic. ‘Aan de hand daarvan wordt er een puntentelling gemaakt waaruit blijkt wat de maximale huurprijs is van de woning. De maximale huurprijs wordt dan vergeleken met de contractuele huurprijs. Zit daar een verschil in dan krijgt de huurder het advies om met behulp van het Huurteam een huurverlagingsprocedure te starten’, legt Culic uit.

Ook Reinier van Oversteeg is bij de controle aanwezig. Hij is inspecteur bij de gemeente. ‘Ik kijk naar de bouwkundige staat. Woningen moeten bijvoorbeeld waterdicht en goed afsluitbaar zijn. We controleren ook of de woning voldoende ventileert en hoe het zit met de brandveiligheid. Als de oude kozijnen aan vervanging toe zijn raden wij gelijk aan dubbel glas toe te passen.

Bekijk ook onderstaande video waarin Tonci Culic van Huurteam Rotterdam en Reinier van Oversteeg de huurwoning van José Luis De Brito Ribeiro in Carmisse inspecteren. De tekst gaat verder onder de video.

'We staan voor een eerlijke huurprijs en een goede woning'

Culic: ‘We kijken altijd eerst naar de huurbescherming van de huurder. Kan iemand uit de woning worden gezet als we iets gaan doen? Pas als we zeker weten dat een huurder veilig zit en weet wat zijn of haar rechten zijn dan pas zullen we actie ondernemen. Als huurteam staan we voor een eerlijke huurprijs en een goede woning. Dus als je een eerlijke huurprijs wil, bel het huurteam.’

Meer informatie

Een woningopname door het Huurteam Rotterdam is gratis in 6 wijken: Bloemhof, Carnisse, Hillesluis, Oud-Charlois, Oud-Mathenesse en Tarwewijk. Huurteam Rotterdam werkt in deze wijken in opdracht van de gemeente Rotterdam. Buiten deze 6 wijken werkt het huurteam op basis van no cure no pay. Informeer naar de voorwaarden via 010 - 214 27 99.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring