Pleinweg, Charlois

Huren in de vrije sector: het wilde westen

12 april 2022 - AD

Na een maandenlange zoektocht stuitte Nicolas eindelijk op een huurappartementje in Charlois, Rotterdam. Hij tekende zonder te aarzelen het huurcontract: 71 m2 voor 1275 euro per maand. Na een huurprijscheck van het Huurteam bleek dit 500 euro te veel. Het AD Rotterdams Dagblad ging bij hem langs.  

Waarom is hier niks tegen te doen? Het probleem: Nicolas huurt in de vrije sector. Het betekent dat hij, net als duizenden andere Rotterdammers, niets aan zijn veel te hoge huur kan doen. De huurprijs is niet te verlagen via het geldende woningwaarderingsstelsel. 

'De wet moet veranderen' - Nicolas 

Met het Huurteam komen we op voor de rechten van huurder, maar in deze situatie staan we met onze rug tegen de muur. Veel woningen in de vrije sector liggen boven de liberalisatiegrens, dat betekent dat de verhuurders mogen vragen wat ze willen.  

In de Tweede Kamer vindt deze week een groot woondebat plaats. Het zal onder meer gaan over de wantoestanden op de huurmarkt. We hopen dat ook een verhoging van de liberalisatiegrens ter sprake komt. Dat zal talloze huurders meer bescherming geven.  

In de media:

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang 1 keer per maand project informatie, tips en nieuws.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring