Huurteam helpt Leidse huurders bij strijd tegen huisjesmelkers

Huurteam Leiden is van start!

11 Augustus 2021 - Gemeente Leiden

Veilig wonen tegen een eerlijke huurprijs is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Misstanden in de huursector zijn nog steeds van alledag. Of het nu gaat om illegale kamerverhuur, slecht onderhouden woningen, te hoge huurprijzen of verhuurders die huurders dreigen uit te zetten als zij hier een punt van maken. Met het Huurteam doen we hier wat aan.

Gelukkig kennen veel grote steden inmiddels een Huurteam. Naast Huurteam Utrecht, Gouda, Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen, starten we vandaag ook met Huurteam Leiden! Het Huurteam doet gratis woningopnames, berekent de maximale huurprijs van de woning en levert juridische ondersteuning bij het oplossen van misstanden.

 “Er is sprake van een machtsongelijkheid. Door de enorme vraag naar woningen en het lage aanbod zien verhuurders vrij spel om de hoofdprijs te vragen voor de woning. Wij helpen de huurders de strijd aan te gaan met deze huisjesmelkers.” Aldus Fleur van Leeuwen, projectleider van het Huurteam.

Het Huurteam Leiden wordt de komende twee jaar financieel ondersteund door de gemeente. Bijna de voltallige gemeenteraad stemde afgelopen november in met een voorstel om voor 2021 en 2022 jaarlijks 135.000 euro ter beschikking te stellen voor de oprichting van het Huurteam Leiden. Dat is ook wel nodig want van de 60.500 woningen in Leiden wordt 57% gehuurd!

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen) ziet de meerwaarde van het Huurteam: “Goede hulp draagt bij aan een zo eerlijk mogelijke verdeling van schaarse woonruimte. Fijn dat die expertise nu op één plek gebundeld en toegankelijk is voor wie dat nodig heeft.”

Urbannerdam helpt bij een eerlijke huurprijs en het verduurzamen van woningen

Urbannerdam is hét adviesbureau als het gaat om het verbeteren van woonomstandigheden. Het huurteam van Urbannerdam helpt huurders bij een eerlijke huurprijs en een veilige woning. En onze adviseurs begeleiden bewoners en VvE’s in keuzes om hun woning te verduurzamen. Zo kan iedereen prettig en eerlijk wonen in Nederland.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring