Fotografie: Eric van den Brandt

Impact maken is zo moeilijk nog niet

18 Novermber 2021 - Leiden

Twee jaar geleden adviseerden vier honoursstudenten de gemeente Leiden over de mogelijkheden voor een Leids Huurteam. Hun advies werd deze zomer werkelijkheid: sinds augustus kunnen huurders in Leiden met problemen bij ons terecht.

“We kregen berichten binnen van malafide praktijken – daarom stond dit probleem bij ons zo hoog op de agenda.” legt Marian Weevers uit. Ze is beleidsadviseur Wonen bij de gemeente. Uit de vraagstukken waar de politie of gemeente mee zat kozen de vier studenten het vraagstuk van de verhuurders. Ze moesten met een plan van aanpak komen om dit soort praktijken, zoals buitenproportionele huurprijzen en ongegronde uithuisplaatsingen, tegen te gaan.

Zo gingen de studenten op expeditie bij onze Huurteams in andere steden; hun bevindingen vormden de basis van een adviesrapport aan de gemeente. “Dat hebben we uiteindelijk gepresenteerd in de raadszaal, hier in het stadhuis.” De studenten lijken het nodige duwtje in de rug te hebben gegeven. “De tijd was er gezien de nood op de woningmarkt rijp voor”, aldus Marian.

Deze zomer veranderde hun advies in werkelijkheid; sinds 12 augustus is er officieel leven geblazen in een Leids Huurteam en de aanvragen stroomde binnen! Student Jordy verbaast zich erover hoe makkelijk dat gegaan is: “Je verwacht niet dat er in relatief korte tijd toch zoiets opgezet kan worden.”

Wil je ook een Huurteam in jouw stad realiseren? Urbannerdam is gespecialiseerd in het opzetten en uitvoeren van Huurteams in opdracht van Gemeenten. Neem hiervoor contact op met Fleur van Leeuwen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de media:

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang 1 keer per maand project informatie, tips en nieuws.

Urbannerdam helpt bij een eerlijke huurprijs en het verduurzamen van woningen

Urbannerdam is hét adviesbureau als het gaat om het verbeteren van woonomstandigheden. Het huurteam van Urbannerdam helpt huurders bij een eerlijke huurprijs en een veilige woning. En onze adviseurs begeleiden bewoners en VvE’s in keuzes om hun woning te verduurzamen. Zo kan iedereen prettig en eerlijk wonen in Nederland.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring