In 2021 betaalden Utrechtse Huurders gemiddeld 172,50 euro per maand te veel

03 januari 2022

Een nieuw jaar is aangebroken: 2022! Een jaar van volop genieten van kleine dingen, nieuwe initiatieven en hopelijk wat zachter zijn voor elkaar. Privé en op de huizenmarkt. Voor particuliere huurders is het geen gemakkelijk jaar geweest. Gelukkig hebben wij met Huurteam een hoop mensen kunnen helpen.

Eerder deelde we al het jaar van Huurteam Rotterdam met jullie. Vandaag blikken we terug op het jaar van Huurteam Utrecht, want ook hier hebben we ons steentje bij kunnen dragen aan het verzachten van de particuliere huurmarkt. Namens de gemeente helpen wij Utrechters gratis bij problemen met hun huurwoning, bijvoorbeeld bij verkeerd berekende servicekosten, een stalkende verhuurder of te hoge huur.

In 2021…

  • Betaalden Utrechtse huurders in de eerste helft van het jaar gemiddeld 172,50 euro per maand te veel aan huur.
  • Gingen we in het eerste half jaar langs bij 317 huurders.
  • Bleek er bij 83 procent van de controles in het eerste halfjaar sprake van een of meer misstanden.
  • Hebben we in 274 gevallen geadviseerd om procedures te starten.
  • Deden 31 huurders een melding van treiteren, bedreigen en intimideren door de verhuurder, wij hielpen ze hoe met de situatie om te gaan.
  • Bleken de huurders die zich meldden bij het Huurteam in totaal 200.000 euro te veel aan huur te betalen.

We zijn blij dat steeds meer huurders het Huurteam weten te vinden en zo door ons geholpen kunnen worden. In 2022 zetten we nog een tandje bij zodat iedereen eerlijk en prettig kan wonen in Nederland. 

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring