Links ons klusproject De Metamorfose, in de Plaspoelpoder in Rijswijk. Je ziet aan de plint en de (franse) balkons dat bewoners hier een bewoonbaar en levendig pand van maken.

Meer aandacht voor bewoners en hun woonplezier

16 december 2021 - Het Wijkkompas

Het Wijkkompas is ontwikkeld omdat de Rijksoverheid besloten heeft dat alle huishoudens op termijn overstappen op een duurzaam energiesysteem. Ze geven handvatten voor een succesvolle wijkaanpak. Onze manier van aanpak werd gezien en werd gebruikt als voorbeeld uit de praktijk. Over woon- en wijkwensen verkennen en communicatie.

Bij de verkenning van de woon- en wijkwensen draait het om de bewoners en hun woonplezier. Als maatschappelijke ontwikkelaar voor zelfbouwers hebben wij als doel zoveel mogelijk mensen het trotse gevoel te geven dat zij zelf hun droomhuis kunnen bouwen.

Urbannerdam is onderdeel van de Steenvlinder en geeft advies voor (duurzaamheids)ontwikkelingen in de woonomgeving gericht op betrokken bewoners en het vergroten van het woonplezier. Met onze adviezen begeleiden en helpen we bewoners met keuzes maken, samenwerken en het verbinden van belangen. Heb meer aandacht voor bewoners en hun woonplezier!

Gemeenten, bouwers en andere partijen meer moeten bouwen op de kracht van de bewoners, zodat de capaciteiten van bewoners meer worden benut. Dit vraagt vertrouwen in de kracht van bewoners, hun behoefte om te investeren in een fijne woonplek en in de kennis en ambitie die bewoners(groepen) hebben. 

We vinden het belangrijk om al in het beginstadium naar de visie en verlangens van bewoners te vragen. Met vragen als ‘Hoe wil jij wonen?’ en ‘Wat is je ideale woonplek?’ kan daar vervolgens gezamenlijk naartoe worden gewerkt. Het van bovenaf opleggen van oplossingen geeft misschien een sterk gevoel van controle, maar in de praktijk blijkt die oplossing vaak niet effectiever dan te beginnen bij de visie van de bewoners zelf.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang 1 keer per maand project informatie, tips en nieuws.

Urbannerdam helpt bij een eerlijke huurprijs en het verduurzamen van woningen

Urbannerdam is hét adviesbureau als het gaat om het verbeteren van woonomstandigheden. Het huurteam van Urbannerdam helpt huurders bij een eerlijke huurprijs en een veilige woning. En onze adviseurs begeleiden bewoners en VvE’s in keuzes om hun woning te verduurzamen. Zo kan iedereen prettig en eerlijk wonen in Nederland.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring