‘Thuis’ hoort voor iedere huurder een veilige plek te zijn

Februari 2020

Op dit moment is er sprake van een woningcrisis. Door de huidige krapte op de woningmarkt staat ook de particuliere huurmarkt onder druk. Het hebben van een huurteam in je stad is in deze tijden dan ook zeker geen overbodige luxe.

Wat doet een huurteam?

Het Huurteam van Urbannerdam helpt huurders door de woningen op te meten en te berekenen wat de maximale huurprijs is van de woning. Maar een huurteam doet nog veel meer. Juist wanneer een huurteam samenwerkt met een gemeente kan er een positieve bijdrage geleverd worden aan het gezond houden van de woningmarkt.

Wat zijn de voordelen van een Huurteam:

De kern van het werk van het Huurteam van Urbannerdam is het geven van voorlichting en advies en het bieden van hulp bij het oplossen van huur gerelateerde problemen. Als er sprake is van een misstand, wordt er samen met de huurder gekeken naar mogelijke oplossingen. Het huurteam gaat daarna ook het gesprek aan met de verhuurder als het gaat om problemen met te hoge huurprijzen, achterstallig onderhoud of onjuiste servicekosten. Het huurteam ondersteunt huurders ook bij onwettige huurcontracten of wanneer verhuurders niet over de juiste vergunningen beschikken.

Samenwerking

Als een huurteam in opdracht van de gemeente werkt, kun je afstemming en samenwerking zoeken met andere dienstverleners aan burgers. Zoals de wijkagent, de politie en andere handhavers vanuit de gemeente. Zo wordt het netwerk aan alle kanten steeds uitgebreider en wordt de aanpak van vastgoed misbruik sterker. Een gemeente met een huurteam in dienst, krijgt een beter inzicht in de misstanden die zich zoal voordoen op de huurmarkt. Ons huurteam komt letterlijk bij de mensen over de vloer en kan de opdrachtgever bij de gemeente uit de eerste hand vertellen welke misstanden we horen en zien. Hierop kunnen gemeenten dan weer nieuw beleid ontwikkelen.

Integrale aanpak

Bij Urbannerdam helpen we op dit moment huurders op de particuliere markt in de gemeenten Utrecht, Schiedam, De Bilt, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Zeist, Vlaardingen en Rotterdam. Huurteams vormen een onderdeel in de aanpak van het tegengaan van vastgoed misbruik en huisjesmelkers. En hoewel wij werken in opdracht van de gemeenten, zijn wij onafhankelijk van die gemeente en staan wij honderd procent aan de kant van de huurders. De samenwerking met de gemeente zorgt voor een integrale aanpak. Zij hebben de publiekrechtelijke middelen, het huurteam heeft de privaatrechtelijke middelen om misstanden recht te zetten. En dat is helaas nog steeds hard nodig. Want wij zijn van mening dat je ‘thuis’ een veilige plek hoort te zijn. En dat dit ook geldt voor iedereen die in een particuliere huurwoning woont; voor volwassenen, maar juist ook voor jongeren en kinderen.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring