Jouw woning verbeteren en verduurzamen? 

De stad is nooit af. Team Wonen begeleidt eigenaren die hun huis gereed willen maken voor de toekomst. Procesbegeleiding en techniek komen bij elkaar: mensen én stenen.  

Team Wonen begeleidt en adviseert jou, jullie groep, de VvE op het gebied van: verduurzamingstrajecten, samenvoegen van woningen, funderingsonderzoek, funderingsherstel, onderhoud en participatietrajecten. 

Woningeigenaren en VvE’s staan voor grote opgaven, verduurzaming en de energietransitie zijn in volle gang. 

Huizen moeten onderhouden worden, de funderingsproblematiek wordt steeds urgenter. In sommige wijken is de woningvoorraad te eenzijdig zodat niet iedereen een geschikt huis kan vinden. De versnippering van VvE’s maakt het gezamenlijk aanpakken van onderhoud en verduurzaming lastig. Wij - Team Wonen - werken samen met eigenaren en VvE’s aan deze opgaven om hun panden gereed te maken voor de toekomst. 

Woningverbetering

In ons werk komen techniek en proces bij elkaar. Wij stellen plannen op zodat duidelijk is wat er gedaan kan worden om het pand te verbeteren, hoeveel het kost en hoe eigenaren het kunnen betalen. Daarnaast begeleiden wij het proces omdat een goed plan alleen niet voldoende is. Zonder draagvlak bij eigenaren komt een plan niet tot uitvoering. In een VvE moeten eigenaren een gezamenlijk besluit nemen; dat is vaak moeilijk met de verschillende belangen. Wij adviseren en begeleiden eigenaren individueel, in groepsverband en op wijkniveau om tot de juiste keuzes te komen en verbinden de juiste partijen met elkaar.  

Proces

Wij nemen eigenaren stapsgewijs mee om hen te informeren, te stimuleren en de uitvoering te begeleiden. Dat kunnen VvE’s zijn die met alle eigenaren achterstallig onderhoud zouden kunnen wegwerken met subsidie, maar ook een groep eigenaren die hun fundering wilt herstellen. Bij dit soort processen hebben onze opdrachtgevers de wens om meer eigenaren actief te stimuleren om deel te  nemen aan bepaalde regelingen.

Participatie

Een participatieproces is een specifiek proces. Wij helpen onze opdrachtgever, in participatietrajecten vooral gemeentes en woningcorporaties, om woningeigenaren en opdrachtgevers dichter bij elkaar te brengen om zo tot samenwerking te komen. We stellen hiervoor een participatieplan op en nemen eigenaren en opdrachtgevers stapsgewijs mee in het plan. Wij gaan in op de inhoud, luisteren naar de wensen en brengen partijen bij elkaar, soms worden er compromissen gesloten die uiteindelijk lijden naar de beste resultaten.

Advies

Rondom bestaande woningen kunnen we verschillende adviezen verzorgen. Van het maken van energieadviezen tot het laten samenwerken van diverse VvE’s om gezamenlijk onderhoud uit te voeren. Onze adviseurs hebben jarenlange werkervaring in het adviseren en samenwerken van en met eigenaren, gemeentes, opdrachtgevers en derden. We hebben EPA-W gecertificeerde collega’s en communicatie specialisten binnen het team om de projecten te laten slagen.

Projecten

Groos op je Huis

In diverse wijken van Rotterdam-Zuid (Oud-Charlois, Carnisse, Hillesluis en Pendrecht) werken we in opdracht van de gemeente Rotterdam aan woningverbetering. VvE’s (Vereniging van Eigenaren) en particuliere eigenaren krijgen de kans om hun huis met subsidie van de gemeente te onderhouden en verduurzamen.

Reyeroord aardgasvrij

De gemeente Rotterdam wil naar aanleiding van het Klimaatakkoord van Parijs in 2030 49% CO2 reductie realiseren ten opzichte van 1990. Één van de middelen die de gemeente in zet om dit te bereiken is om bewoners bekend te maken en te stimuleren met de mogelijkheden om aardgasvrij te gaan leven.

Samenvoegen en vergroten

In het algemeen geldt dat de huidige woningdifferentiatie van de oudere wijken te eenzijdig en te klein is. Hierdoor verhuizen sociale stijgers of mensen met een toegenomen ruimtebehoefte noodgedwongen naar elders.

Participatieproject Palenstein

De gemeente Zoetermeer heeft de ambitie om in 2040 een volledige aardgasvrije gebouwde omgeving te hebben. In de wijk Palenstein wordt hieraan actief gewerkt en is er een Green Deal gesloten tussen de gemeente, Stedin en woningcorporaties

Funderingsonderzoek Provenierswijk Oost

In opdracht van de gemeente Rotterdam stimuleert Urbannerdam de eigenaren in de Provenierswijk Oost om funderingsonderzoek uit te voeren. 

Funderingsonderzoek Oude Noorden

In opdracht van de gemeente Rotterdam stimuleert Urbannerdam de eigenaren in het Oude Noorden Noord om funderingsonderzoek uit te voeren.  

Funderingsonderzoek Provenierswijk West

In opdracht van de gemeente Rotterdam stimuleert Urbannerdam de eigenaren in de Provenierswijk-west om funderingsonderzoek uit te voeren.  

Pendrecht Aardgasvrij

Pendrecht is een van de 27 proeftuinen van het Rijk om versneld van het aardgas af te gaan. De gemeente Rotterdam biedt particuliere eigenaren en VvE’s aan om tegen een lage prijs op een warmtenet aan te sluiten.

Team wonen Nieuws

23 september 2021

Cristina voegde twee woningen samen in Charlois

Het is niet makkelijk om een ruime woning te vinden voor een redelijke prijs. En al helemaal niet in Rotterdam Zuid, waar de meeste huizen aan de kleine kant zijn. Cristina Ampatzidou is architect en woont sinds 13 jaar in Rotterdam.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring