Funderingsonderzoek Oude Noorden Noord te Rotterdam 

In opdracht van de gemeente Rotterdam stimuleert Urbannerdam de eigenaren in het Oude Noorden Noord om funderingsonderzoek uit te voeren.  

Op basis van gegevens blijkt dat er in het Oude Noorden Noord veel woningen op houten palen zijn gebouwd. Op zich is hier niets mis mee, totdat er problemen ontstaan. Houten palen kunnen namelijk door de jaren heen worden aangetast, wat tot funderingsproblemen kan leiden. Mogelijke oorzaken van funderingsproblematiek zijn: aantasting door bacteriën of schimmels, verzakking van de grond (negatieve kleef), te weinig houten palen in de constructie. Het lastige aan funderingsproblemen is dat ze soms al aanwezig kunnen zijn zonder dat er iets van te zien is. Daarom is het belangrijk om funderingsonderzoek uit te voeren.

Urbannerdam heeft voor het Oude Noorden Noord een speciale aanpak bedacht, namelijk wijkgericht funderingsonderzoek. Hoe meer eigenaren meedoen aan het onderzoek, hoe goedkoper het voor iedereen wordt.

Tijdpad

Het project loopt sinds begin 2020. Woningeigenaren hadden tot december 2020 de tijd om zich aan te melden voor funderingsonderzoek. Hierna is De Funderingswinkel van start gegaan met de onderzoeken.

Betrokken partijen
1. Gemeente Rotterdam
2. Woonstad
3. De Funderingswinkel
4. Urbannerdam

Rol Urbannerdam 

Urbannerdam is procesbegeleider en is ingehuurd door gemeente Rotterdam om woningeigenaren in Oude Noorden Noord te stimuleren tot funderingsonderzoek.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring