• Team wonen
  • Funderingsonderzoek Provenierswijk Oost

Funderingsonderzoek Provenierswijk Oost te Rotterdam 

In opdracht van de gemeente Rotterdam stimuleert Urbannerdam de eigenaren in de Provenierswijk Oost om funderingsonderzoek uit te voeren. 

Op basis van gegevens blijkt dat er in de Provenierswijk Oost veel woningen op houten palen zijn gebouwd. Op zich is hier niets mis mee, totdat er problemen ontstaan. Houten palen kunnen namelijk door de jaren heen worden aangetast, wat tot funderingsproblemen kan leiden. Mogelijke oorzaken van funderingsproblematiek zijn: aantasting door bacteriën of schimmels, verzakking van de grond (negatieve kleef), te weinig houten palen in de constructie. Het lastige aan funderingsproblemen is dat ze soms al aanwezig kunnen zijn zonder dat er iets van te zien is. Daarom is het belangrijk om funderingsonderzoek uit te voeren.

Ten opzichte van de projecten in het Oude Noorden Noord en de Provenierswijk West is de aanpak hier anders. De eigenaren zijn aan zet. Zij worden meer betrokken bij het proces en moeten zelf offertes aanvragen en opdracht geven. We zien daardoor groepsvorming ontstaan, een samenwerking tussen buren en meer connectie met de buurt.

Tijdpad

Het project loopt sinds begin 2021. Woningeigenaren hebben tot september 2021 de tijd om met onze begeleiding tot funderingsonderzoek te komen.

Betrokken partijen
1. Gemeente Rotterdam
2. Urbannerdam

Rol Urbannerdam 

Urbannerdam is procesbegeleider en is ingehuurd door gemeente Rotterdam om woningeigenaren te stimuleren, activeren en adviseren tot funderingsonderzoek.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring