Neem contact op:

Bel naar 085 –082 43 13

Vraag naar team Groos op je Huis

Groos op je Huis

Steigers op Zuid

In diverse wijken van Rotterdam-Zuid (Oud-Charlois, Carnisse, Hillesluis en Pendrecht) werken we in opdracht van de gemeente Rotterdam aan woningverbetering. VvE’s (Vereniging van Eigenaren) en particuliere eigenaren krijgen de kans om hun huis met subsidie van de gemeente te onderhouden en verduurzamen.

Deze projectmatige aanpak is niet vrijblijvend: de gemeente let er op dat achterstallig onderhoud wordt aangepakt. Steenvlinder (voorheen Urbannerdam) is samen met groenoverleven.nu en SPIN stadsontwikkelaars het initiatief “Groos-op-je-huis” gestart. Wij stellen plannen op en begeleiden de eigenaren op weg naar een toekomstbestendig gebouw.

De stad is nooit af. Woningen hebben in het algemeen altijd onderhoud nodig, ook als dat recent al is gedaan. Dat kan de eigenaar vaak zelf beslissen -en doen- of het loopt via de VvE. De bedragen hiervoor lopen nogal uiteen, dus de subsidie van de gemeente voor het uitvoeren van onderhoud komt hier goed van pas.

Komt jouw woning in aanmerking voor een subsidie van de gemeente? Check dat hier.

Is het onderhoud recent gedaan of het bedrag gering? Dan kan de resterende subsidie gebruikt worden voor energiebesparing. Dat is, zeker in deze tijd van stijgende tarieven, een welkome aanpassing in de woning!

Voor energiebesparing zijn ook andere aanvullende subsidies beschikbaar: wij weten welke. Verduurzamen is een kans om met extra subsidies energie te besparen en het wooncomfort en de woningwaarde te verhogen. Pendrecht is bijvoorbeeld een proeftuin van het Rijk om versneld van het gas af te gaan. De gemeente biedt eigenaren aan om voor een lage prijs aan te sluiten op een warmtenet. Deze aanpakken combineren is vaak complex; daarom heeft de gemeente Steenvlinder opdracht gegeven om eigenaren en VvE’s hierin te begeleiden.

Opdrachtgever: gemeente Rotterdam
Projectpartners: “Groos-op-je-huis”: groenoverleven.nu, SPIN stadsontwikkelaars

Rol “Groos op je huis”

Wij informeren eigenaren en VvE-beheerders (ALV’s) over de mogelijkheden en de planning, doen veelal de subsidieaanvraag en voeren de gereed melding uit. We coördineren, met onze samenwerkingspartners, het opstellen van onderhoudsplannen (MJOP, Quickscans) en energieadviezen en lichten in meerdere scenario’s de kosten en baten van onderhoud en verduurzaming toe: alle opties liggen op tafel. Eigenaren kiezen welk pakket zij uitvoeren; wij helpen bij het

opvragen en beoordelen van offertes en de subsidieaanvraag. Wij leveren maatwerk voor VvE’s met een complexe opzet: ondersplitsing woningen en winkels of een collectieve verwarmingsketel voor meerdere VvE’s. Tijdens de uitvoering houden wij de voortgang in de gaten en bij de oplevering controleren wij of de aannemer alles heeft uitgevoerd zoals besproken.

Tijdpad

 •  
 • Stap 1. Je krijgt een brief van de wethouder

  De aanpak start na ontvangst van de brief met de aankondiging door de wethouder: alle eigenaren en VvE-beheerders ontvangen deze met een begeleiding door Groos-op-je Huis. Eigenaren kunnen vervolgens zelf

  reageren of we bellen aan met een introductie en een planning van het vervolg.

 • Stap 2. Je krijgt een gratis onderhoudsrapport

  Na de woningopname volgt er een rapport: een MJOP voor VvE’s of een beknopter, leesbaardere zgn. Quickscan voor eengezinswoningen.

  Wij bespreken de plannen vervolgens met de eigenaren en VvE’s.

 • Stap 3. Opvragen van offerte(s)

  Na bepaling van de werkzaamheden kunnen er offerte(s) opgevraagd worden bij aannemers of klusbedrijven.

 • Stap 4. Subsidieaanvraag
  Met de gekozen offerte kan subsidie aangevraagd worden, wij helpen daarbij. De subsidie wordt snel -vooraf- verleend en kan er opdracht gegeven worden.
 • Stap 5. Uitvoeren
  De termijn voor de uitvoering is ruim (18 maanden) zodat er ruimte is in de planning: veel aannemers hebben het druk.
 • Stap 6. Klaar!
  Als de werkzaamheden zijn afgerond komen we kijken om de gereedmelding te doen en u te feliciteren.

Neem contact op met Groos op je Huis

Het Woonteam van Steenvlinder (voorheen Urbannerdam)

Woonteam begeleidt eigenaren die hun huis gereed willen maken voor de toekomst. Want zeker in een wijk die al wat langer geleden is gebouwd, krijgt niet ieder huis de aandacht die het verdient. Het Woonteam begeleidt huiseigenaren en VvE’s in opdracht van de gemeente. Van fundering tot verduurzamen. Van onderhoud tot verbouwen. Bij ons komt procesbegeleiding en techniek samen: mensen én stenen.

Urbannerdam

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring