Participatieproject Palenstein te Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer heeft de ambitie om in 2040 een volledige aardgasvrije gebouwde omgeving te hebben. In de wijk Palenstein wordt hieraan actief gewerkt en is er een Green Deal gesloten tussen de gemeente, Stedin en woningcorporaties met bezit in de wijk (waaronder Vestia). Vestia is met een cluster met eengezinswoningen bezig, waarvan 34 woningen uitgepond zijn. Op dit moment werkt Vestia samen met een aannemer een plan uit om hun bezit in dit cluster aardgasvrij te maken. Vestia heeft de voorkeur dat de particulieren meedoen met deze aanpak. De gemeente Zoetermeer en Vestia hebben Urbannerdam ingeschakeld om 34 particuliere eigenaren te ondersteunen en te motiveren om mee te doen. Het gaat om een inventarisatie (wensen, kansen, financiële mogelijkheden), het enthousiasmeren en het oprichten van een klankbordgroep. Het gewenste resultaat is een goed geïnformeerde klankbordgroep (van eigenaar bewoners) die betrokken is bij het proces en bereid is mee te doen aan de woningverbetering als het conceptplan van de aannemer gereed is.  

Tijdpad

Het project loopt sinds mei 2021. En sluit ongeveer september 2021.

Betrokken partijen
1. Gemeente Zoetermeer
2. Woningcorporatie Vestia

Rol Urbannerdam 

Urbannerdam is procesbegeleider en is ingehuurd om de eigenaren de ondersteunen, te motiveren, inventarisatie uit te voeren om zo tot een zo goed mogelijke samenwerking te komen tussen alle partijen.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring