Pendrecht Aardgasvrij – begeleiding VvE’s en eigenaren te Rotterdam 

Pendrecht is een van de 27 proeftuinen van het Rijk om versneld van het aardgas af te gaan. De gemeente Rotterdam biedt particuliere eigenaren en VvE’s aan om tegen een lage prijs op een warmtenet aan te sluiten. Urbannerdam begeleidt en informeert hen over het aanbod van de gemeente. Dit doen wij in combinatie met het onderhouds- en verduurzamingsaanpak (PA) van de gemeente.

Vattenval heeft in samenwerking met de gemeente de aanleg van een warmtenet in Pendrecht voorbereid. De gemeente biedt eigenaren aan om hierop aan te sluiten. De wijk is ingedeeld in clusters; voorwaarde om een warmtenet in een cluster aan te leggen is 30% deelname. Wie op het aanbod wil ingaan kan vrijblijvend een intentieformulier tekenen. Met dit formulier wordt het percentage deelnemers gemonitord. Iedereen heeft een informatiemap op maat gekregen: particuliere eigenaren, verhuurders, eigenaren van appartementen en rijtjeshuizen e.d. Alles is voorbereid, maar er zijn ook vragen, zorgen of onzekerheden en dat vergt persoonlijke toelichting en begeleiding. Hiervoor heeft Urbannerdam opdracht van de gemeente gekregen.

Tijdpad

“Pendrecht Aardgasvrij” en het onderhoudstraject van de gemeente lopen gelijktijdig. Wij hebben in het voorjaar van 2020 kennis gemaakt met de wijk, eigenaren en VvE’s. In april 2021 heeft de wethouder een brief naar alle eigenaren gestuurd: het officiële aanbod van de gemeente om aan te sluiten op een warmtenet. Tot begin oktober hebben eigenaren de tijd om via een intentieverklaring aan te geven dat zij van plan zijn om van dit aanbod gebruik te maken.

Opdrachtgever: gemeente Rotterdam

Rol Urbannerdam 

Wij informeren VvE’s en eigenaren op ledenvergaderingen, tijdens webinars, en in persoonlijke gesprekken over het aanbod. Samen met de andere partners van Pendrecht Aardgasvrij staan wij mensen tijdens straatpicknicks of in de speciaal hiervoor ingerichte huiskamer te woord. Omdat wij ook het gemeentelijke onderhouds- en verduurzamingstraject verzorgen krijgen eigenaren informatie uit een hand: dit schept vertrouwen en duidelijkheid. Werkzaamheden, baten en kosten zijn direct inzichtelijk 

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring