• Team wonen
  • Projectmatige Aanpak Steigers op Zuid

Projectmatige Aanpak Steigers op Zuid

In Pendrecht krijgen twee grote VvE’s,een aantal kleine VvE’s en particuliere eigenaren de kans om hun huis met subsidie van de gemeente te onderhouden en te verduurzamen. Deze projectmatige aanpak is niet vrijblijvend: de gemeente let erop dat achterstallig onderhoud aangepakt wordt. Urbannerdam heeft samen met groenoverleven.nu en SPIN stadsontwikkelaars het initiatief “Groos-op-je-huis” gestart. Wij stellen plannen op en begeleiden de eigenaren op weg naar een toekomstbestendig gebouw.

In de jaren 60 werden in Pendrecht flatgebouwen en laagbouw seriematig neergezet. Deze gebouwen hebben inmiddels achterstallig onderhoud opgelopen. De subsidie van de gemeente voor onderhoud komt hier goed van pas. Daarnaast is verduurzaming een kans op extra subsidies, om energie te besparen en de woningwaarde te verhogen. Pendrecht is een proeftuin van het Rijk om versneld van het gas af te gaan en de gemeente biedt eigenaren aan om voor een lage prijs aan te sluiten op een warmtenet. Deze aanpakken te combineren is voor veel VvE’s te complex; daarom heeft de gemeente Urbannerdam opdracht gegeven om eigenaren en VvE’s te begeleiden.

Tijdpad

De projectmatige aanpak en het traject “Pendrecht Aardgasvrij” lopen gelijktijdig. Wij hebben in het voorjaar van 2020 kennis gemaakt met de wijk, eigenaren en VvE’s. In oktober heeft de wethouder een brief naar alle eigenaren gestuurd: de officiële start van het traject. Medio 2021 bespreken wij de plannen met de eigenaren, naar verwachting eind 2021 vragen VvE’s subsidie aan en medio 2022 beginnen aannemers met het werk. De omvang van de werkzaamheden bepaalt wanneer de VvE’s gereed zijn.

Opdrachtgever: gemeente Rotterdam

Projectpartners “Groos-op-je-huis”: groenoverleven.nu, SPIN stadsontwikkelaars

Rol Urbannerdam 

Wij stellen met onze samenwerkingspartners onderhoudsplannen (MJOP) en energieadviezen op en lichten in meerdere scenario’s de kosten en baten van onderhoud en verduurzaming toe: alle opties liggen op tafel. Eigenaren kiezen welk pakket zij uitvoeren; wij helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes en de subsidieaanvraag. Wij leveren maatwerk voor VvE’s met een complexe opzet: ondersplitsing woningen en winkels en een collectieve verwarmingsketel voor meerdere VvE’s. Tijdens de uitvoering houden wij de voortgang in de gaten en bij de oplevering controleren wij of de aannemer alles heeft uitgevoerd zoals besproken.

Urbannerdam helpt bij een eerlijke huurprijs en het verduurzamen van woningen

Urbannerdam is hét adviesbureau als het gaat om het verbeteren van woonomstandigheden. Het huurteam van Urbannerdam helpt huurders bij een eerlijke huurprijs en een veilige woning. En onze adviseurs begeleiden bewoners en VvE’s in keuzes om hun woning te verduurzamen. Zo kan iedereen prettig en eerlijk wonen in Nederland.

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring