Reyeroord aardgasvrij  

De gemeente Rotterdam wil naar aanleiding van het Klimaatakkoord van Parijs in 2030 49% CO2 reductie realiseren ten opzichte van 1990. Één van de middelen die de gemeente in zet om dit te bereiken is om bewoners bekend te maken en te stimuleren met de mogelijkheden om aardgasvrij te gaan leven.

Stadsverwarming is niet alleen een duurzame optie. Met stadsverwarming voorkom je verzakkingen aan aardbevingen in Groningen, waar bijna al het aardgas wat wij verbruiken vandaan komt. Stadsverwarming is ook nog eens veiliger en gezonder dan aardgas doordat er minder schadelijke stoffen vrij komen.

In de wijk Reyeroord leggen de gemeente Rotterdam en Vattenfall samen een stadsverwarmingsnet aan met restwarmte uit de Rotterdamse Havens. Eigenaren en VvE’s hebben een aanbod ontvangen om al dan niet met subsidie hierop aan te sluiten. De gemeente heeft Urbannerdam ingeschakeld om de VvE's te benaderen, te analyseren en advies te geven over het aanbod van de gemeente om over te stappen op stadsverwarming. Het gaat in totaal over 968 appartementen in 32 VvE’s. Daarnaast zullen wij kijken naar de wensen en kansen van de VvE op het gebied van het verduurzamen van de VvE.

Om daadwerkelijk stadsverwarming aan te leggen is een deelname van 30% van de woningeigenaren vereist. Mocht jij niet bij deze 30% zitten, maar uiteindelijk toch willen overstappen, is dit altijd nog mogelijk.

Tijdpad

Het project Aardgasvrij Reyeroord loopt vanaf begin april en stopt in december 2023. 

Betrokken partijen

  1. Gemeente Rotterdam
  2. Energieleverancier Vattenfall
  3. VVE010

Urbannerdam

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

Ga direct naar:

Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder. De woon-, en huurteams zetten zich in op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring